Prirodni lijek za povišeni kolesterol

Mnogima smeta kolesterol a da nisu ni svjesni toga. Naime, kolesterol je prirodni lipid kojega svi imamo u organizmu, ali je kod nekih osoba povišen i radi im probleme.

Povišeni kolesterol dovodi do simptoma koji nas ometaju, neugodni su i svakako su razlog da se pozabavimo sa tim stanjem.

Napisali smo već, kolesterol je prirodni lipid i potreban je našem organizmu za svakodnevne funkcije. Problem se pojavi kada je kolesterol u krvi povišen, i tada je vrijeme da djelujemo. Kada razina kolesterola „izađe“ izvan granica normale, odnosno kada više nije u ravnoteži, kolesterol nam stvara zdravstvene probleme.

Povišeni kolesterol opterećuje stanice koje se brinu da se on transportira kroz metabolizam. Najosjetljivije stanice na pojavu povišenog kolesterola su one na stjenkama krvnih žila, a zovemo ih endotelne stanice. Ne čudi nas onda što se povišeni kolesterol smatra jednim od glavnih uzročnika za nastajanje krvožilnih i srčanih bolesti.

Razinu kolesterola mjerimo laboratorijskim nalazima, a u slučaju da je povišen, liječnik će propisati terapiju i odgovarajuće lijekove. Pored toga, povišeni kolesterol se može liječiti i raznim prirodnim lijekovima. I oni su jako efikasni, pa će nerijetko i liječnik savjetovati da isprobate neku terapiju sa prirodnim lijekovima.

Prirodni lijek za kolesterol

Zanima vas kako da se borite protiv povišenog kolesterola u krvi? U nastavku ćemo napisati recept za prirodni lijek koji uspješno snižava razinu kolesterola u krvi. Ako imate povišeni kolesterol, ovo je lijek koji će sniziti razinu kolesterola u krvi.

Recept za lijek: Očistite 30 češnja češnjaka i operite 5 limuna te ih sa korom narežite na manje komade. Zbog toga što koristite koru od limuna, jako je važno da limun bude iz domaćeg, organskog uzgoja. Zajedno u mikseru usitnite bijeli luk i limun. Potom u jednu posudu natočite litru vode i stavite u nju dobivenu smjesu. Pustite vodu da proključa. Kada je voda sa smjesom češnjaka i limuna proključala, sklonite je s kola i kroz cjediljku vruću tekućinu pretočite u čistu bocu. Pustite bocu bez čepa dok se tekućina ne ohladi. Kada se tekućina u boci ohladila zatvorite ju i ostavite u frižider.

Uzimanje lijeka: Ovaj prirodni lijek za kolesterol uzimajte prije ili poslije obroka, jedanput dnevno po jednu štamplicu. Nakon kure koja traje tri tjedna napravite stanku od 8 dana, a nakon toga započnite drugu trotjednu kuru. Štamplica je mjera jedne malene rakijske čašice. Terapija se provodi jednom godišnje.