Lijek za vene: Prirodnim putem smanjite otekline i bolove u nogama

 

Naučite kako da sami sebi pomognete protiv neugodnih simptoma proširenih vena. Proširene vene možete liječiti i sami, kod kuće.

Probleme sa proširenim venama danas imaju mnogi – i muškarci i žene, a često se ovaj problem može liječiti kod kuće.

Važno je da budete uporni, te da redovno stavljate obloge i pridržavate se savjeta koje ćemo spomenuti u nastavku teksta. Proširene vene se mogu liječiti, ali je važno da djelujete na samom početku pojave bolesti, te da budete uporni i dosljedni u liječenju.

Prije nego spomenemo, jedan po jedan, lijek za proširene vene, savjetujemo vam da budete dosljedni i uporni u liječenju. Točnije, riječ je o stavljanju obloga i tretiranju prirodnim kremama.

Dakle, budite uporni u stavljanju obloga jer će se nakon duže upotrebe proširene vene znatno povući, a koža koja je bila upaljena i crvena, postat će nježna i zdrava.

Proširene vene se mogu javiti kod bilo koga, bez obzira na spol, životnu dob ili druge različitosti među ljudima. Ipak, neke osobe su sklonije ovoj pojavi od ostalih. Genetska predispozicija i ovdje ima važnu ulogu, ali protiv toga ne možemo – nego je potrebno na vrijeme liječiti proširene vene. Izuzetno je važno na vrijeme uočiti probleme i pravovremeno reagirati.

Liječenje proširenih vena nikako nije jednostavno, te je potrebna upornost i mnogo vremena da bi osjetili poboljšanje. Najčešće se bolest razvija kao posljedica opterećenosti krvotoka i zbog slabe cirkulacije. Genetika ima utjecaja na razvoj bolesti, ali i stil života – koji ne pogoduje zdravlju čovjeka. Ako se ne liječe, proširene vene mogu dovesti i do mnogo težih zdravstvenih tegoba poput tromboze, otvorenih rana i drugih sličnih poteškoća.

Prirodni lijekovi za proširene vene

U nastavku ćemo spomenuti neke od poznatijih prirodnih lijekova za proširene vene. Najčešće su to prirodne masti, ili oblozi koji mogu da pomognu. Prirodni lijekovi koje ćemo spomenuti su efikasni i dokazani su kod mnogih, stoga smo i odabrali preparate za koje znamo da djeluju, a dostupni su većini.

Divlji kesten je možda i najpoznatiji prirodni sastojak raznih krema kojima liječimo proširene vene. Tko god je imao problema s hemoroidima (proširenim venama), upoznat je sa blagotvornim djelovanjem divljeg kestena. Da, točno tako – hemoroidi su zapravo proširene vene na završetku debelog crijeva. U nastavku ćemo ipak pisati o venama na nogama i rukama (koje su ipak dosta rjeđe). Dakle, divlji kesten je izuzetno efikasan prirodni lijek za terapiju proširenih vena, a osim što smanjuje proširene vene, ublažava i bol, umor i otečene noge.

U divljem kestenu pronalazimo spoj koji se zove – Escin, i baš taj spoj jako dobro djeluje u liječenju proširenih vena. Escin stabilizira krvotok, te na taj način smanjuje natečenosti i bolove.

Divlji kesten smanjuje upalne procese, ubrzava cirkulaciju i pojačava otpor venskih kapilara. Na taj način se smanjuje opterećenje krvotoka, pa tako i otekline. Divlji kesten oslobađa osjećaja težine u nogama te umanjuje bolove i grčeve. Ako imate proširene vene, svakako se uputite u neku biljnu ljekarnu i kupite sebi kremu na bazi divljeg kestena. Jako će vam pomoći, bez obzira dali je riječ o proširenim venama na nogama ili imate probleme s hemoroidima.

Mast od nevena je još jedan jako popularan i efikasan prirodni lijek za proširene vene. U slučaju da imate probleme sa proširenim venama svakako možete isprobati mast od nevena. Ona je ipak prikladnija za proširene vene na ekstremitetima, a ne toliko za hemoroide – za razliku od kreme od divljeg kestena. Ako ne želite kupovati ovu mast, možete je i sami napraviti. Recept je jednostavan pa pročitajte članak – Recept za mast od nevena.

Mast od nevena svakodnevno utrljate na oboljela mjesta, više puta dnevno. Rezultate možete osjetiti već nakon par tretmana.

Svježi kupus kao lijek za proširene vene. Listovi svježeg kupusa idealan su oblog za liječenje proširenih vena, bolnih i otečenih nogu. Potrebno je uzeti veliku glavicu svježeg kupusa, odvojiti list ili više njih (koliko je potrebno da obuhvatite upaljeno područje) i prisloniti ih preko upale ili proširenih vena. Pričvrstite listove zavojem ili nekom čistom gazom i ostavite tako dok ne uvenu. Kada listovi uvenu, ponovite proces sa svježim listovima. Terapiju možete raditi i na večer, pred spavanje – da listovi djeluju preko noći.

Već na početku ovog tretmana osjećat ćete olakšanje, smanjenje bolova i  oteklina. Budite uporni u stavljanju obloga jer će se nakon duže upotrebe proširene vene  znatno povući, a koža koja je  bila upaljena i crvena, postat će nježna i zdrava.