Što nam donose novi modeli iz Samsunga? Galaxy S8 i S8 Plus

Debakl u vezi Note 7 modela već je stara vijest. Pisali smo o tome, ali ne treba gledati u prošlost, nego u zanimljivu budućnost ovog tehnološkog giganta.

Samsung priprema svoj najnoviji model Galaxy S8 i malo jači S8 Plus, pa pogledajmo što nas zanimljivo očekuje kroz skoriju budućnost.

Iako još nije ugledao svjetlo dana, specifikacije uređaja su poznate. Možda ne sa 100%-tnom sigurnošću, ali predviđanja jačih portala obično se obistine. Nema tu nekuh većih odstupanja, pa pogledajmo što nam predstavljaju neki od njih.

SAMSUNG S8 specifikacije

Neke glavne značajke, koje se nameću kao moguće za ovaj model su:
Zaštita zaslona – Corning Gorilla Glass 5
SIM: Nudit će se modeli sa jednim ili dva SIM utora
Zaslon: 5.8“ Super AMOLED sa 16M boja
Gustoća piksela na S8 modelu će biti 568 piksela po kvadratnom inču.
Rezolucija zaslona je jako dobrih 1440×2960, a zaslon će podržavati tehnologiju stalnog prikaza. To znači da će notifikacije biti na zaslonu čak i kada je on zaključan „ugašen“.
Samsung S8 trebao bi doći sa već instaliranim Android v7.0 sustavom, takozvanim Nougat. Mnogi već izbacuju modele sa Nougat Androidom, pa to i nije neka vijest. U svakom slučaju trebamo spomenuti.
Idemo na procesor: Procesor sa 8 jezgri dobro će doći u ovom modelu. 4 jezgre rade na 2.45GHz taktu, dok su 4 na 1.9GHz. Čipset s kojim će procesor komunicirati sa ostalim dijelovima po matičnoj ploči je Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835. Ovo je najnoviji SoC ove kompanije i možemo pozdravit odluku da se baš on pronađe u prestižnom modelu kakav je Galaxy S8.
Memorija Galaxy S8 modela: 64/128GB, 4GB RAM
Kako smo imali slučaj i sa prijašnjim modelima, Samsung će nuditi Galaxy S8 sa 64GB interne memorije i onaj sa 128GB. Novost je što će radna memorija biti ista u obje opcije.
Kamere, zvuk i povezivost nećemo posebno spominjati. Kada krenu prvi primjerci u prodaju, vjerujemo da će biti dovoljno recenzija na fotografije, kao i na zvuk. Mogućnost povezivanja Galaxy S8 modela odlikuje se standardnim opcijama, uz neke posebnosti, pa da samo spomenemo da neće imati ugrađen FM radio tuner.
Senzori: Kod ove kompanije najviše se ističu razni senzori. Noviteti su nešto čime se Samsung najviše zabavi dok radi novi model uređaja. Od senzora možemo spomenuti: senzor prepoznavanja šarenice oka, senzor prepoznavanja otiska, kompas, barometar i senzor otkucaja srca. Još su tu neki, što nas zaista nimalo ne čudi.

Cijena uređaja: Još jedna stavka koja nas ne čudi od ovog proizvođača. Da bi kupili Samsung Galaxy S8 trebat će te izdvojiti i preko 900€. Nije to malo. Koliko je opravdano to sami procijenite.

Samsung ima svoje kupce i nećemo se upuštati u raspravu oko cijene.

Spomenuli smo u naslovu i Samsung Galaxy S8 Plus. Nećemo pisati o njemu – Umjesto toga donosimo link na zanimljiv video. Pogledajte na ovom videu što sve dolazi u narednom flagship uređaju iz Samsunga. Predstavljamo vam Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus.