Vozači – koliko ste zapravo vješti? Znate li pripremiti automobil za zimu?

Iako se vozačkim vještinama najčešće hvale muškarci, ima onih koji nisu upoznati sa osnovnim pojmovima u tom pogledu. Sa druge strane, postoje mnogi primjeri da nježniji spol zapravo poznaje svoj automobil bolje nego bi netko i pomislio.

Automobilističke utrke i danas su pretežno, možemo to tako napisati, muški sport, no svakako ima izuzetaka. Malo tko zna da su neka od najvećih imena u ovim sportovima zapravo ženska imena.

vozacica
Danica Patrick

Žene su najčešće vozile popularne NASCAR utrke, gdje su zabilježile jako dobre rezultate. Ako pogledamo kroz povijest utrkivanja, naići ćemo na imena poput:

Christine Beckers – koja je debitirala 1977. godine, i trenutno ne vozi

Ann Bunselmeyer – amerikanka u mirovini, koja je započela svoju profesionalnu karijeru davne 1950. godine

Ann Chester – poput Bunselmeyerice započinje karijeru 1950. godine, ali bilježi 2 starta za razliku od njezinog jednog starta u ovom prestižnom natjecanju

Tu su još mnoge žene, sa uspješnim karijerama u automobilističkom svijetu, a danas je svakako najpoznatija Danica Patrick. Počela je profesionalnu karijeru 2012. godine, a do danas ima 138 zabilježenih utrka. Šest puta je Danica Patrick bila među najboljih 10, a i danas vozi.

Osim NASCAR natjecanja, žene su zabilježile svoje mjesto u Formuli 1. Danas se Formula 1 smatra najpopularnijim automobilističkim sportom, takozvani „oktanski cirkus“. Svoje mjesto u Formuli 1 pronašle su i neke žene. Žena pionir u svijetu Formule 1 bila je mlada talijanka Maria Teresa de Filipps. Uradila je 5 utrka u sezoni 1958-59. godine, te se može pohvaliti svojim najboljim uspjehom – 10. mjestom Belgian Grand Prix-a.

Na žalost, Marija je završila karijeru ponajviše zbog šovinističkih ispada muških kolega, posebno direktora utrke – koji je i javno kazao „jedina kaciga koju žena treba koristiti je hauba“, misleći na haubu u frizerskom salonu.

I danas mnogi muškarci vjeruju da su superiorniji na cesti, bolji vozači i općenito bolje upoznati sa automobilom i tehnologijom koja prati automobilizam. Istina je potpuno drugačija.

Nećemo dužiti sa ovom pričom i uspoređivanjem spolova – besmislena je i nikako poučna. Sa druge strane, i vozačice i vozači, nekada bez razloga misle da znaju sve ili mnogo toga. Mnogi bi pali na testu – da trebaju dati odgovore na par osnovnih pitanja o pripremi automobila za vožnju po zimskim uvjetima.

U nastavku slijede pitanja o sigurnosti u prometu. Svakako pročitajte, i djelujte prema savjetima.

Pripremite automobil za vožnju po zimskim uvjetima

Ljeto je dio godine koji doslovno svi obožavamo. Iako mnogima smetaju ljetne vrućine, u hladovini, ili negdje uz vodu na njih u potpunosti zaboravimo. Isti učinak ljetni dani imaju na nas tijekom vožnje. Osjećamo se sigurni, ugodno i vozimo opušteno. To je dobro, no uvijek treba biti na oprezu.

Oprez se u nama budi tijekom loših vremenskih uvjeta bez obzira na godišnje doba. Ipak, s obzirom na to da jesen i zima donose pretežno lošije vremenske uvjete, oprez je stalno prisutan.

Da bi vožnju u teškim zimskim uvjetima učinili sigurnom, potrebno je na vrijeme reagirati i pripremiti se

Zimske gume i zakonom su regulirana oprema. Na taj način smo zakonskim regulativama doskočili nesmotrenim vozačima, da ne ugrožavaju druge sudionike u prometu, kao ni sebe i ljude pored kojih prolaze. Zimske gume posebno su dizajnirane i rađene za korištenje u zimskim uvjetima. Skliska površina asfalta, koja bude zametena snijegom ili poledicom otežava vožnju. Da bi se automobil mogao kretati po takvim uvjetima, te bio upravljiv, potrebno je imati odgovarajuće gume. Zimske gume izrađene su od materijala koji bolje podnose niske temperature, te su opremljene šarama koje bolje prianjaju za površinu koja je zametena snijegom ili djelimice zaleđena. Tehnologija izrade i odabir pravih materijala za gumu igraju daleko veću ulogu u postizanju optimalnih karakteristika za ponašanje gume u određenim vremenskim uvjetima. Dok će ljetna guma pružiti odlične vozne osobine i upravljivost na suhoj podlozi, pri temperaturama iznad 7 stupnjeva celzijevih, ona je potpuno beskorisna za vožnju po snijegu ili ledu.

snijeg
Zimske gume

Čak i kada nisu prisutni snijeg ili led, na temperaturama ispod 7C ljetna guma nema optimalna svojstva za vožnju. Važno je znati da ljetna guma gubi sve svoje kvalitete na temperaturama ispod +7 stupnjeva celzijevih. Bez obzira na stanje podloge, dali je suha ili mokra, guma predviđena za ljetno doba neće se dobro ponašati na niskim temperaturama. Zbog toga je korištenje zimskih guma zakonski obvezno, i nije ostavljeno na izbor vozačima. Doduše, zakon predviđa korištenje ljetnih guma i kroz zimske mjesece, ali uz obavezno posjedovanje odgovarajućih lanaca za pogonske kotače.

Prije nego se dogodi da ne možete pokrenuto motor vašeg automobila, na vrijeme reagirajte i provjerite stanje baterije.

akumulator
Akumulator

Takozvani akumulator je važan dio svakog automobila, pa samim tim i njegova ispravnost. Iako akumulator u automobilu uredno radi mjesecima, on može zakazati već prvog jutra kada se značajno spuste temperature. Zbog toga je važno na vrijeme provjeriti ispravnost akumulatora, i zamijeniti ga u slučaju potrebe.

Sa zimskim danima dolaze i niske temperature. Znamo da se voda zaledi na 0 stupnjeva, a isto tako mnogi vozači znaju da se voda koristi u rashladnom sustavu svakog automobila. Da bi rashladna tekućina ostala u tekućem stanju, čak i pri niskim temperaturama potrebno je nadoliti određenu količinu antifriza.

anitifriz
Tekućina protiv smrzavanja

Kako i samo ime kaže – antifriz sprječava smrzavanje rashladne tekućine. Na taj način antifriz čuva motor tako da ne dođe do pucanja metalnih dijelova motora prilikom širenja leda, a pored toga i da tekućina kruži rashladnim sustavom i pravilno hladi motor. Osim spomenutih djelovanja, antifriz će spriječiti i pojavu korozije na unutarnjim dijelovima motora – gdje je voda u doticaju sa metalom.

Ukratko možemo kazati da je antifriz zapravo posebno izrađena tekućina koja zajedno sa vodom kruži rashladnim sustavom i odvodi toplinu iz motora. U slučaju kada je automobil ugašen, a vani imamo temperature ispod ništice, antifriz sprječava rashladnu tekućinu da se zaledi, jer bi to dovelo  do pucanja važnih dijelova na motoru.

Malo vozača zna da se pred zimu trebaju zamijeniti i metlice brisača. Brisači su zaduženi da čiste staklenu površinu ispred nas, te na mnogim automobilima i stražnje staklo. Ako su metlice brisača oštećene, ovaj mehanizam ne radi ispravno i to nas ometa u vožnji. U već otežanim uvjetima za vožnju, najmanje što nam treba su neispravni brisači na automobilu. Brisači se prema savjetima stručnjaka trebaju mijenjati barem jednom godišnje. U tom slučaju, najbolje ih je zamijeniti na jesen, kada nam i dolaze dani sa učestalijim padavinama i mogućom maglom.

brisaci
Brisači

Na vrijeme provjerite stanje vaših brisača i zamijenite ih na vrijeme. Iako su brisači većinom standardizirani, postoje neke glavne razlike pa trebate odabrati odgovarajuće za vaš automobil. Mjesto za odabir brisača može biti ova web trgovina. Kada već mijenjate brisače, dobro je provjeriti i tekućinu za pranje stakala. U spremnih natočite posebno rađenu tekućinu za zimske uvjete.

Već do sada ste mnogi pali na ispitu znanja o automobilima, zar ne?

Evo još nekih korisnih savjeta za vozačice i vozače. Kada se temperature spuste ispod nule, zna se dogoditi da zaledi brava na automobilu. Ponekada se vrata „zakuju“ ledom jer se kederi zapravo zalede i na taj način doslovno zalijepe za vrata automobila. Da bi izbjegli takav scenarij, posjetite radnju sa auto kozmetikom i uzmite glicerin za gumene dijelove. Sa glicerinom namažite gumene dijelove u okviru vrata, jer će to spriječiti pojavu leda na tim mjestima.

Ako se probudite ujutro i vidite da je vaš automobil prekrio snijeg, nemojte paničariti i raditi pogrešne korake. Snijeg lagano uklonite nekom metlicom bez jakih dlaka, a ostatke leda sa stakala sastružite predviđenom strugalicom. Nikada nemojte led pokušati otopiti vrućom ili suviše toplom vodom. Zbog velikih razlika u temperaturi lako može doći do oštećenja stakleni dijelova na automobilu. Ukoliko nemate strugalicu za led, možete se poslužiti tekućinom za pranje vjetrobranskog stakla, ako imate viška u prtljažniku automobila.

Bez obzira dali vozite automobil sa dizelskim ili benzinskim motorom, tijekom zime trebate paziti da količina goriva u rezervoaru ne pada ispod 1/3. Dizelski motori u pravilu su više osjetljivi na niske temperature, ali takvi uvjeti mogu pogoditi i automobile sa benzinskim motorima. Da bi izbjegli moguću pojavu kondenza u rezervoaru, zaleđivanje crijeva za dovod goriva i slične neugodnosti pripazite da količina goriva u rezervoaru ne pada ispod 1/3. Osim toga, potražite odgovarajuće aditive koji će umanjiti mogućnost pojave leda u gorivu i koji će pomoći boljem radu motora.

Dobro je pred jesen i zimu zamijeniti filtar kabine i provjeriti sustav za odmagljivanje vjetrobranskog stakla. Svakako provjerite ispravnost sustava za odleđivanje zadnjeg stakla, kao i sustav za odleđivanje vanjskih retrovizora.