OnePlus 3T: Snapdragon 821, 3400mAh baterija i dvije 16MP kamere

Već od prvog OnePlus modela, kompanija porijeklom iz Kine pokazala je da ima prostora za napraviti kvalitetan uređaj, jakih performansi za mnogo manje novca nego što to radi konkurencija.

Danas je aktualan model OnePlus 3T. Pročitajte u nastavku specifikacije ovog smartphone uređaja, kao i kratku recenziju.

Kao i prethodni model OnePlus 3, i nasljednik dolazi u potpuno istom, metalnom kućištu sa doslovno istim dizajnerskim značajkama. Razlike se vide u hardverskim i softverskim karakteristikama.

OnePlus 3T ima tri značajne prednosti naspram prethodnika. Za cijenu od nekih 400$, kupnjom OnePlus 3T modela dobit ćete odličan telefon vrhunskih performansi.

5.5“ AMOLED zaslon zaštićen je Corning Gorilla Glass 4 tehnologijom, te ima rezoluciju od 1920×1080 piksela. OnePlus 3T se može pohvaliti i najnovijim procesorom – pokreće ga Snapdragon 821 koji radi na taktu od 2.35GHz.

Što je procesor bez RAM memorije?

Da bi spomenuti procesor dao što bolji doživljaj prilikom korištenja aplikacija, surfanja internetom i pregledavanja fotografija, pored njega se nalazi čak 6GB RAM memorije. Riječ je o impresivnoj veličini raspoložive memorije za korištenje, koja dolazi i u „običnom“ OnePlus 3 modelu.

Razlika je u RAM memoriji, jer OnePlus 3T nudi 128GB memorije za pohranu, dok je prethodnik opremljen sa 64GB ROM-a. Valja napomenuti da niti jedan od spomenutih modela nema MicroSD utor za proširivanje raspoložive memorije za pohranu podataka.

OnePlus 3T dolazi sa dvije 16MP kamere (prednja i stražnja), za razliku od prethodnika koji je imao 8MP prednju kameru i 16MP stražnju.

Jača baterija svakako znači mnogo. OnePlus 3T je uspio u iste dimenzije kućišta ugurati veću bateriju. Ovaj model dolazi sa 3400mAh baterijom, dok je prethodnik imao 3000mAh.

Za kraj trebamo spomenuti mogućnost nadogradnje Android sustava. Iako će OnePlus 3T doći sa instaliranim Android v6.0 Marshmallow sustavom, čim ga prvi put upalite i prijavite svoj Google račun, dobit ćete mogućnost nadogradnje na v7.0 Nougat. Ovo je trenutni Android, doduše malo već starija verzija, uzmemo li u obzir da Google Pixel ima najnoviji Android v7.1 Nougat.