Vrući napitak od đumbira odličan je za ove hladne dane

Čaj smo naučili piti i to je dobro. Riječ je o zdravom toplom napitku, koji nam posebno godi u ovim hladnim danima. Ipak, postoje još neki topli napitci, koji možda djeluju bolje na naš organizam.

Tijekom hladnoća koje vladaju kroz jesen i zimu, gledamo se ugrijati na sve moguće načine. Najbolje nam prija topli napitak u obliku čaja, ili možda topli napitak od đumbira.

I ovaj đumbirov napitak se lako može nazvati čaj, no iz nekog razloga još uvijek ga smatramo drugačijim napitkom. Upoznat ćemo vas sa pripremom, načinom konzumiranja, te na kraju sa beneficijama koje ima ovaj čaj na naše zdravlje.

Vrući napitak od đumbira utoplit će svakoga, te će pomoći da se odupremo prehladi i mnogim drugim boljkama.

Sastojci za pripremu napitka su: komad svježeg đumbira, 1 litra obične vode i nekoliko žličica domaćeg meda. Na kraju, tu je neizostavni sastojak – limun.

Priprema je jako jednostavna: Potrebno je da ogulite korijen đumbira i narežete ga na tanke kriške. Stavite đumbir u lonac i prelijte ga vodom, pa ga kuhate barem 15 do 20 minuta na umjerenoj temperaturi. Nakon toga sklonite sa vatre i pustite da odstoji još barem 5 minuta.

Odvojite đumbir od tekućine, pa nakon toga tekućinu zasladite domaćim medom i zakiselite limunom po želji. Napitak pijete dok je još vruć.

Ovaj napitak će osnažiti tijelo i naš imunitet, ubrzat će oporavak bolesne osobe, smirit će mučninu i nervozu u želucu. Dobar je i za živčani sustav, te za bolju probavu i rad crijeva općenito. Napitak od đumbira će ojačati cirkulaciju u tijelu, te će utopliti organizam što je posebno dobro pred spavanje.