Štetnost E-cigarete realna je i zabrinjavajuća pojava

E-cigarete „truju dišni sustav i slabe imunitet“, ako mislite drugačije u velikoj ste zabludi.

Elektroničke cigarete pluća izlažu otrovima, smanjuju sposobnost imunološko sustava da se brani te potiču bakterijsku aktivnost što povećava mogućnost od bolesti, rezultati su istraživanja objavljenog u Journal of Molecular Medicine.

U SAD-u se korištenje e-cigareta utrostručilo s 4.5% pušača u 2013. godini na 13.4% u 2014. među srednjoškolskim učenicima dok 20% Amerikanaca u dobi od 25 do 44 godine puši e-cigarete.

I dok ih tinejdžeri puše zato što su u modi, stariji pušači ih koriste zato što nastoje prekinuti s navikom pušenja. Zanimljivo je da mnogo mladih koji puše e-cigarete eventualno pređu na prave, tj. konvencionalne cigarete već nakon 1 godine pušenja, kako izvještava Medical News Today.

Pri korištenju naprave, pušači riskiraju svoje dišne puteve i svoj imunološki sustav. Isto tako i poboljšavaju uvjete za bakterije koje napdaju, uključujući i neke smrtnosne vrste.

Istraživači pri Sveučilištu Kalifornija u Sadn Diegu (UCSD) radili su pokuse na miševima u svrhu otkrivanja na koji način tekućina iz e-cigareta od sedam različitih proizvođača utječe na zdravlje.

Stafilokok MRSA smrtonosniji je nakon pušenja e-cigareta