Prirodni lijek za lošu cirkulaciju

Loša cirkulacija kod mnogih prolazi neopaženo, točnije zanemarujemo tu pojavu a ne bi trebali. Ako imate problema sa lošom cirkulacijom, moguće je da su uzroci ozbiljniji nego što to vi mislite.

Loša cirkulacija može biti jako neugodna, ali je zbog nekog razloga zanemarujemo. Mislimo da nije ništa strašno i da je riječ o hladnoći ekstremiteta koja će proći ako se utoplimo.

Ova pojava pogađa muškarce, žene i djecu. Ako se ne tretira, može dovesti do velike nelagode, pa čak i ozbiljnih zdravstvenih problema. Evo kako si možete pomoći, pa čak i riješiti problem.

Predstavit ćemo neke prirodne lijekove za lošu cirkulaciju

Prehrana neka bude prvi korak ak rješavanju ovog problema – Počnite se zdravo hraniti. Pazite da razina kolesterola bude u granicama normale tako što ćete izbaciti nepotrebne masnoće. Razmislite o uzimanju omega-3 masnih kiselina, tako što ćete češće jesti ribu ili preko dodataka prehrani.

Da bi vratili urednu cirkulaciju možete se poslužiti ljekovitim biljkama – Postoji nekoliko sjajnih biljaka koje možete uvesti u prehranu kako biste poboljšali cirkulaciju. Kada spominjemo biljke među prvima trebamo istaknuti kajenski papar, češnjak, ginko bilobu i đumbir. Pronađite na internetu upute o korištenju ovih ljekovitih biljaka, i svakako isprobajte.

Vratimo se još malo na prehranu. Dakle, jednostavnim promjenama prehrambenih navika možete učiniti mnogo za vaše zdravlje. Dodajte u prehranu više vlakana, jedite više voća i povrća svakodnevno i unosite optimalne količine vode u organizam. Također, potrebno je ograničiti unos kave ili čaja. Ne morate ih se potpuno odreći, ali trebate smanjiti ako prelaze dvije šalice dnevno.

Alkohol također ima loš utjecaj na cirkulaciju. Opet, umjerena konzumacija je u redu, ali nikako nemojte pretjerivati. Osim prehrane, postoje i drugi tretmani poput hidroterapije, refleksologije, joge i rastezanja, akupunkture, masaže. Tu su i mnoge druge metode, da ih ne nabrajamo sada sve.

Protiv loše cirkulacije dobro je biti fizički aktivan

Više se krećite svakodnevno. Nije potrebno raditi profesionalne vježbe ili trčati maratonske udaljenosti. Od velike pomoći može biti lagana, svakodnevna šetnja prirodnom ili kroz obližnji park. Nemojte tražiti izgovore, šetnju možete obaviti i gradom. Obilazak kvarta bit će sasvim dovoljna vježba i vratit će vam zavidno zdravstveno stanje.