Prirodni lijek protiv virusa: Odlična kombinacija

Dani su kada smo posebno izloženi raznim virusima, posebno strahujući od prehlade ili gripe. Dovoljan razlog da potražimo neko sredstvo protiv virusa, u ovom slučaju prirodnu kombinaciju koja će vam odlično doći.

Ako želite izbjeći šmrcanje, kašalj ili neke druge simptome prehlade i gripe ovo bi moglo biti rješenje za vas. Također, ako već bolujete od prehlade, ovaj prirodni lijek će vam opet dobro doći.

Recept za pripremu čaja za dvije šalice

Za pripremu ovog prirodnog, toplog napitka trebat će vam: tek manji korijen đumbira, 3-4 klinčića, pola štapića cimeta, jedan limun, malo meda i 4 dcl vode.

Ogulite đumbir i narežite ga, pa onda zajedno s klinčićima i cimetom stavite u hladnu vodu te počnite sve zajedno kuhati. Budite pažljivi da ne zakipi. Pustite da lagano kuha desetak minuta, i onda sklonite sa kola i poklopite. Ostavite da odstoji još 20-ak minuta.

Ulijte u šalice, po želji zasladite medom i obogatite sokom limuna. Napitak pijte dok je topao. Osjetit ćete kako vam đumbir grije tijelo i otvara sinuse te pojačava cirkulaciju.

Klinčić obiluje eugenolom koji ima jako protuupalno djelovanje, a bogat je i vitaminima C, B6 E, K i folnom kiselinom. osim toga, klinčić sadrži i brojne minerale. Među ostalim potiče izlučivanje sluzi što je jako važno kod prehlade te liječi upalu usne šupljine i grla.