Prirodni lijek protiv čireva na koži

Oslabljen imunitet i loša higijena faktori su koji dovode do pojave čireva po koži. Da bi liječili takvu vrstu zdravstvenih tegoba svakako isprobajte prirodni lijek.

Da ne kupujete skupocjene kozmetičke ili farmaceutske kreme protiv čireva, bubuljica i drugih izraslina na koži, pokušajte sami sebi napraviti sredstvo koje djeluje.

Čir na koži je zapravo akutna upala lojne i znojne žlijezde, koja je najčešće izazvana pojačanim djelovanjem bakterija. Ukratko, do pojave čira dolazi najčešće zbog loše osobne higijene.

Neven je dobar prirodni lijek protiv čireva.

Napravite ulje od nevena koje ubrzava cirkulaciju i time doprinosi liječenju čireva. Ulje se jednostavno priprema, tako što potopite latice u bilo koje kvalitetno hladno cijeđeno prirodno ulje. Ostavite da stoji par tjedana, da bi se iz latica otpustili potrebni spojevi, kasnije se procijedi i spremno je za korištenje. Ulje nanosite na mjesta gdje se javlja čir. Vremenom će nestati, ali i vi tijekom liječenja trebate održavati higijenu, ojačati imunitet i pridržavati se osnovnih pravila u vezi prehrane. Izbjegavajte jesti previše slatkoga, i druge slične namirnice koje pojačavaju izlučivanje lojnih žlijezda.

Protiv čira dobro će vam doći crveni luk

Crveni luk u sebi ima antiseptične i protuupalne spojeve zbog čega se već dugo kroz povijest koristi protiv raznih upala i infekcija. Ako imate čir i želite ga se riješiti uradite sljedeće: Jednu veću krišku crvenog luka malo zagrijte, da se zapeče, pa je izvadite i premažite sa malo ulja. Stavite krišku luka na mjesto gdje se pojavio čir i učvrstite gazom i zavojem. Takav oblog čuvajte oko 5 sati pa skinite. Luk će djelovati direktno na čir i mjesto oko čira. Ponovite postupak par dana zaredom, ako je potrebno. Čir će zasigurno nestati.

Za liječenje čira može vam dobro doći i mast sa dodatkom crvenog luka. Uzmite dvije glavice crvenog luka, sitno ih narežite i prelijte sa 150 ml jestivog ulja. Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete kašu, odnosno mast. Dobivenom smjesom koja podsjeća na mast slobodno mažite čir više puta tijekom dana. Kada ispirete mast sa lica poslužite se iskorištenim, blago toplim vrećicama čaja od kamilice.