Pripremite si ukusni indijski Masala Chai

Donosimo vam recept za ovaj zanimljivi i jako egzotični indijski čaj – Masala Chai. Čaj se pravi kombiniranjem crnog čaja i aromatičnih indijskih začina.

Indijska kuhinja za nas je još uvijek prava egzotika. Ipak, sve više je upoznajemo, kao i kvalitete namirnica koje se koriste u pripremi jela i napitaka.

Takav slučaj je i sa ovim zdravim toplim napitkom. Naučite napraviti indijski Masala Chai.

Indijski Masala Chai je idealan za hladne dane koji su pred nama. Naučite kako se priprema, a u nastavku je recept za pripremu dvije šalice čaja – da obradujete još nekoga.

Potrebni sastojci za dvije šalice čaja: Uzmite 4 komada klinčića, 2 mahune  kardamoma, jedan štapić cimeta razlomljen, ¼ žličice đumbira u prahu, ½ šalice mlijeka, 2 žlice crnog čaja, 3 šalice vode, sasvim malo svježe mljevenog crnog papra, i 2 žlice šećera.

Na sljedeći način pripremite ovaj ukusni čaj: U mužar ubacite klinčiće, kardamom i cimet te ih dobro sameljite. Začine prebacite u malu tavu i dodajte im vodu, đumbir i papar te kuhajte dok ne zavri. Maknite s plamena, poklopite i pustite da odstoji oko 5 minuta. Dodajte mlijeko i šećer i pustite da opet zavri. Maknite s plamena i dodajte crni čaj. Poklopite i pustite da odstoji oko 3 minute.

Dobro promiješajte i servirajte u čajniku ili direktno u šalicama.