Petrolej kao lijek protiv raka – Istina ili velika obmana?

Na ovom portalu podržavamo prirodne načine liječenja, alternativnu medicinu i korištenje ljekovitih biljaka. Ipak, vremenom pronađemo tekstove koji su u najmanju ruku apsurdni, pa ćemo se ovoga puta osvrnuti na takozvani lijek protiv raka – Petrolej.

Petrolej je u ovom slučaju pažljivo destilirana tekućina koja bi trebala pomoći u borbi protiv raka. Tako ide priča i teorija, no svakako treba biti oprezan i sagledati stvari malo objektivnije. Danas znamo da je rak bolest koja prednjači po smrtonosnom ishodu u svijetu. Baš iz tog razloga se svakodnevno traže odgovarajuća i efikasna rješenja, pa tako i rješenja za koja je ipak teško povjerovati da su djelotvorna.

Petrolej je tvar toksična sama po sebi – Kako je onda moguće da liječi rak?

Postavlja se pitanje: Kako je moguće da petrolej liječi rak? Petrolej zapravo nije dobar za zdravlje. Ne valja ga udisati, dirati rukama ili utrljavati na kožu. Ipak, kada se spominje kao ljekovito sredstvo protiv raka preporučuje se oralno uzimanje. Totalno kontradiktorno i u najmanju ruku apsurdno za jedan „lijek“. Istina je naime potpuno drugačija.

Službena medicina ne priznaje ljekovita svojstva petroleja

Iako službena medicina nikada nije priznala ljekovita svojstva petroleja, mnogi alternativni „odmetnuti“ krugovi su stvorili zavjeru na tu temu, koju danas jako dobro koriste. Petrolej se danas na žalost jako dobro prodaje kao ljekovito sredstvo, posebno kao lijek protiv raka.

Mistični dio koji danas imamo na tu temu, i sa druge strane jako bolesne osobe koje su spremne na sve načine liječenja dovelo je do prodaje petroleja i bogaćenja pojedinaca. Zavjera je moćna stvar, posebno u ovom slučaju. Oboljeli pojedinci, posebno od teške bolesti kao što je rak, pokušavaju sve načine liječenja ma kako oni apsurdno izgledali.

Istina je potpuno drugačija – Nikada nije dokazano da petrolej liječi

Petrolej ne liječi, a pogotovo ne neki od oblika raka. Ako se i spominju neke teorije zavjere, posebno na ovu temu i skrivanja nekih ljekovitih spojeva petroleja, trebamo biti svjesni da alternativna medicina također ne poznaje ljekovita svojstva tog spoja. O ljekovitim svojstvima petroleja pričaju samo pojedini samoprozvani alternativni krugovi, koji ne poštuju niti nauku, niti spoznaju pa na kraju niti zdravlje i život bolesnika.

Ne nasjedajte na mnoge ponude po internetu ili lokalnim prodajnim mjestima. Za petrolej se nikada nije dokazalo da ima svojstva lijeka. Uzimanjem ovakvih preparata ugrožavate svoje zdravlje, otežavate liječenje i na kraju omalovažavate znanje vašeg liječnika koji se brine o vama i vašem zdravlju.