Češnjak protiv bolova u uhu

Češnjak je dobro poznata začinska, i ljekovita biljka. Ovom prilikom ćemo ga spomenuti u kontekstu uklanjanja bolova u uhu. Već smo pisali o češnjaku i njegovim ljekovitim svojstvima – Podsjetite se

Da, češnjak je dobar protiv bolova u uhu. Ako imate uhobolju svakako isprobajte ovaj prirodni lijek. Za liječenje uhobolje, jednostavno u uho nakapajte dvije kapi toplog ulja od češnjaka, dva puta na dan. Ako treba ovaj tretman ponavljajte pet dana. Sigurno će vam pomoći.

Naučnici kažu da aktivni sastojci koji se nalaze u češnjaku (germanij, selen, i sumporni spojevi) mogu uništiti desetine bakterija koje uzrokuju bolove.

Što kada se pojave bolovi u uhu?

Bolovi u uhu su jako neugodni, a znaju biti doslovno neizdrživi.

Odmah da napišemo, ako osjetite jake bolove koji ne prestaju svakako posjetite liječnika ili otiđite u hitnu službu. Ako su bolovi slabijeg intenziteta, možete pokušati liječenje uz pomoć češnjaka.

Češnjak možete iskoristiti tako što će te u uho staviti 1 očišćeni cijeli režanj češnjaka. Režanj savršeno prianja u uho, baš poput čepića. Bol i upala prolazi za nekoliko minuta, a osjećaj ugodne topline se širi vašim uhom. Mnogi svjedoče da je ovo djelotvorna metoda, pa možete pokušati.

Češnjak može biti dobar i protiv glavobolje

Ako osjećate bolove u predjelu glave pokušajte liječenje češnjakom. Kao što koristite češnjak u slučaju bolova u uhu, to isto možete napraviti ako vas boli glava. Ponovite gore opisanu proceduru, ali prije odlaska na spavanje. Neka češnjak ostane u ušima preko noći.

Još neki prirodni lijekovi protiv bolova u uhu

Cimet može biti dobar za uklanjanje bolova u uhu. Pripremite lijek tako što pomiješate malo cimeta s maslinovim uljem. Tu smjesu lagano zagrijte, i kada postane vruće, uklonite s vatre i pustite da se hladi dok ne postane toplo. Procijedite smjesu, a ulje stavite u uho. Pustite da djeluje 5 do 10 minuta.

Još za kraj da spomenemo čuvarkuću, jer je dobra za bolove u uhu. Čuvarkuća je biljka koja se već stoljećima koristi za liječenje raznih upala. Jednostavno uzmite par listića čuvarkuće, prepolovite ih i iscijedite sok u uho. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, bol će se smanjiti. Sok čuvarkuće možete i zagrijati kako bi vam bilo ugodnije.