Upoznajte Pixel: Prvi čistokrvni Google smartphone

Iako je Google godinama imao svoje predstavnike na tržištu pametnih telefona, ove godine je ipak odlučio ići korak naprijed i napokon predstavio svoj prvi čistokrvni Google model.

Zapravo Google je predstavio dva modela, ali jako slična pa će vas odluka stajati tek vašeg osobnog izbora.

Kažu iz Google-a, a već i mnogi potvrđuju da je riječ o modelu koji ima najbolju kameru na tržištu. Ovo će biti odličan smartphone za sve koji vole fotografiju i koriste ga kao takvog.

Google nudi neograničen prostor za spremanje fotografija, s tim da ipak treba pročitati uvjete korištenja i saznati što to zapravo znači za sve buduće vlasnike ovih telefona.

Pixel je izazvao veliko interesovanje mnogih zbog čega smo uvjereni u veliku prodavanost tek predstavljenog modela. Povodom toga, osvrnut ćemo se malo na Google Pixel i predstaviti njegove glavne značajke. Tko zna, možda baš ovaj smartphone pokrene revolucionarne korake po već pomalo uhodanim stazama.

Stvar po kojoj se Pixel razlikuje od ostalih Android uređaja, pa i Google Nexus modela je Google-ov pomoćnik koji je prvi put zaživio baš u novom Pixel modelu. Tko ne zna što je Google pomoćnik, neka potraži neke konkurentske modele poput Microsoft Assistant Cortana, ili iOS Siri pomoćnika koji dolazi na Apple-ovim telefonima.

Google Assistant – Mogućnosti

Izgleda kako će Google veliki dio svog razvojnog programa usmjeriti u što bolju interakciju sa pomoćnikom. Google Assistant će vam pomoći da dobijete odgovor na neko pitanje, da postavljate zadaće u rokovnik ili kalendar na vašem telefonu ili da brže pronađete fotografije koje vam trebaju. Osim toga, Google pomoćnik će vam olakšati putovanja i davati vam konkretne informacije o putu, a da sve prođe što brže i uz zabavu, vaš virtualni prijatelj će olakšati snalaženje po zabavnom sadržaju na smartphone uređaju.

Spomenuli smo kameru – Još par tehničkih detalja

Google Pixel dolazi sa 12.3MP stražnjom kamerom koja treba da osigura oštre i prepoznatljive fotografije. Kamera se ponaša jako dobro čak i prilikom slabijeg osvjetljenja, a za svjetlinu fotografije pobrinut će se f/2.0 širina blende.

Iz Google-a kažu – Zbogom upozorenjima o zauzeću memorijskog prostora

Ovo su još uvijek nedovoljno potvrđeni detalji, ali izgleda da će Google vlasnicima Pixel modela ponuditi neograničen prostor za pohranu fotografija i video sadržaja. To ostaje za vidjeti, jer smo imali prilike osjetiti kako je to kada veliki igrači kroz neko vrijeme mijenjaju svoje raspoloženje. Nadamo se da će Google ostati dosljedan i održati ovo obećanje, bez obzira kada će novi model doći i hoće li ga uopće biti.

Od ostalih zanimljivih stvari možemo spomenuti aluminijsko kućište, koje ipak ima „tragove“ modularnog dizajna. Možda bi bilo bolje da je kućište urađeno iz jednog dijela, jer ovako izgleda nedorečeno i jako podsjeća na LG-ev model G5, koji se na kraju i nije baš proslavio. Ipak, ovo je Google pa vjerujemo da će biti imun na takve „dječje“ bolesti. Stražnja strana ima Google logo G, i senzor prepoznavanja otiska prstiju sa gornje strane. Ovaj senzor je zapravo jako dobar tehnički detalj, posebno danas u vrijeme kada se mnogi top modeli hvale takvom tehnologijom.

Hvali Google svoj model još i više, pa će za Pixel tvrditi da ima odličan zaslon živih prikaza boje, koji je AMOLED tehnologije. Tu je i baterija za koju tvrde iz Google-a da će izdržati čitav dan korištenja, a po potrebi je možete nadopuniti za samo 15 minuta, da traje 7 sati.

Da bi prelazak na Pixel protekao što bezbolnije, naravno da će Google ponuditi pomoć za migriranje podataka, i to sa svih operacijskih mobilnih sustava koji danas nešto znače. Ako vam se ne sviđa jednostavno, metalno kućište ništa ne brinite. Tu su personalizirane maskice, koje možete oslikati po želji.

Koji Google Pixel kupiti?

Na kraju samo ukratko da spomenemo – Google Pixel je dostupan u dvije veličine, sa zaslonom od 5“ i onaj veći sa zaslonom od 5.5“. Osim toga, prilikom naručivanja možete birati jednu od ponuđenih boja: Quite Black, Very Silver i Really Blue.