Svinjska mast je glavni sastojak mnogih prirodnih krema

Čuli ste vjerojatno da se za izradu prirodnih krema, kao baza, koristi svinjska mast. Napisat ćemo malo na tu temu, i objasniti kako se mast očisti za korištenje u ove ljekovite svrhe.

Mnogi su upoznati sa ljekovitim svojstvima svinjske masti. Da, svinjska mast ima svoj ljekovita svojstva, no ipak, često se koristi kao podloga za pripremu nekih drugih, jačih i djelotvornijih prirodnih krema.

Prije nego se koristi za pripremu neke prirodne kreme ili nekog drugog ljekovitog pripravka, svinjska mast se treba očistiti. Alternativci koriste pojam „oprati u devet voda“, a što to znači opisat ćemo u nastavku teksta.

Oprati svinjsku mast u 9 voda

Da bi oprali svinjsku mast u devet voda uradite postupak koji smo opisali.

Naime, mast trebate oprati 9 puta, uvijek u novoj vodi. Tek tada smo iz masti izbacili elemente koji nam ne mogu pomoći, i smetaju u primjeni masti u liječenju. Kako se mast opere? Stavite mast u odgovarajuću posudu i zalijte ju sa hladnom vodom. Rukama, kroz prste dobro miješajte mast, što više da voda dođe do svakog dijela. Kada mislite da je dovoljno, prospite vodu i natočite novu – čistu vodu. Tako ponovite 9 puta.

Kako možete iskoristiti svinjsku mast kao lijek?

Spomenuli smo već, svinjska mast je prirodni lijek. Ovaj lijek se koristio još davno prije, ali ga i danas neki koriste. Ako želite isprobati liječenje pomoću svinjske masti, umjesto uz pomoć nekog komercijalnog lijeka, ovo su situacije u kojima vam može pomoći.

Svinjska mast je dobra u slučaju ginekoloških problema. Mnogi svjedoče da im je svinjska mast pomogla u slučaju upale jajnika, kao i neprijatnog sekreta. Dakle žene, ako vas muči bijelo pranje a do sada niste pronašle dobar lijek svakako možete isprobati i svinjsku mast. Jednostavno tampon namočite u opranu svinjsku mast i stavite da djeluje preko noći.

Prirodni lijek je dobar i protiv bronhitisa. Koristi se u obliku obloga za područje oko vrata. Ovdje treba pripaziti jer se ovakav način liječenja ne smije koristiti ukoliko dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu.

Mnogi danas imaju problema sa hemoroidima. Svinjska mast može biti od pomoći. Nanesite svinjsku mast na bolno mjesto i pustite da djeluje. Svinjska mast će smanjiti bolove, svrab i osjećaj peckanja.

Svinjska mast je našla primjenu i u kozmetičkim preparatima. Dosta se koristi u proizvodima kojim njegujete kosu i vlasište. Mnoge žene tvrde da im je nakon nanošenja svinjske masti na kosu, ona postala bujnija i mnogo lepršava. Svakako isprobajte, jer nemate što izgubiti.