Samsung zaustavlja proizvodnju i prodaju Galaxy Note 7 modela

Vijest koju je malo tko mogao predvidjeti. Izgleda da će Samsung u potpunosti zaustaviti proizvodnju i prodaju ovogodišnjeg Flagship modela Galaxy Note 7. Malo tko je mogao očekivati ovakav razvoj događaja.

Ovakva odluka će, prema procjenama, stajati kompaniju i preko 17 milijardi američkih dolara gubitka, odnosno moguće ostvarene zarade od tog modela.

Zbog sve većih problema sa baterijama na Galaxy Note 7 modelima Samsung razmatra potpuno gašenje proizvodnog pogona. Problemi sa baterijama, koje se mogu zapaliti, doveli su do odluke čelnih ljudi kompanije da se proizvodnja Note 7 uređaja u potpunosti zaustavi. Već prodani primjerci, kao i oni isporučeni po trgovinama po svijetu bit će pravovremeno vraćeni uz odgovarajuće naknade korisnicima.

Vijest je potvrđena i službenim proglasom koji su objavili „Briga za sigurnost naših korisnika je naš najveći prioritet, zbog čega smo odlučili zaustaviti prodaju i proizvodnju Galaxy Note 7“.

Vjerujemo da je bilo teško donijeti ovakvu odluku, ali sa druge strane i potpuno opravdano s obzirom na mnoge pojedinačne „incidente“ sa Galaxy Note 7 modelom, i par njih sa zamijenjenim modelima – na kojima je kvar trebao biti uklonjen.

Osim novčanog gubitka, Samsung je izgubio poziciju da bude glavni konkurent drugim kompanijama. Naime, trenutno ova kompanija nema pravog odgovora na uređaje iz ovog segmenta. Iako je Samsung S7 model koji mnogi žele, Note 7 je priča za sebe.

Nadamo se da će se kompanija oporaviti čim prije i već kroz neko skorije vrijeme obradovati sve svoje trenutne i buduće fanove.