Prirodni sok od cikle

Kažu da je sok od cikle najbolji prirodni lijek za jačanje organizma i krvne slike. Ako osjećate slabost ili sumnjate u snagu obrane vašeg organizma svakako isprobajte ovaj prirodni sok od cikle.

Ovaj zdravi napitak poznat je još iz davne povijesti, a osim jačanja organizma i krvne slike, sok će vam pomoći u liječenju gripe, reguliranju krvnog tlaka, a neki kažu da je dobar i protiv malarije.

Cikla je često korištena, jako važna namirnica u vegetarijanskoj prehrani. Najviše pogoduje takvom načinu prehrane jer sadrži znatne količine kobalta za koji znamo da je jako važan u stvaranju vitamina B12.

Naime, vitamin B12 pronalazimo samo u namirnicama životinjskog podrijetla, a tek rijetko u povrću. Tu na scenu stupa cikla, koja ima taj vitamin u sebi, zbog čega je dobra za jačanje krvne slike. Vitamin B12 sudjeluje u stvaranju eritrocita u krvi – krvnih tjelešaca koja daju snagu cjelokupne krvne slike.

Ako se spominje cikla, u kontekstu prirodnog lijeka i liječenja, onda ej sok od cikle neizostavan dio čitave priče.

Sok od cikle jedan je među najboljim prirodnim lijekovima. Najbolje ga je koristiti za jačanje imuniteta i krvne slike. Ako ste anemični i osjećate slabinu, često ili povremeno, možete pokušati piti sok od cikle.

Naravno, pišemo o prirodnom soku koji sami sebi napravite. Svakako pokušajte ovu prirodnu metodu liječenja, nećete požaliti.

Najbolje o kvaliteti nutritivnih sastojaka cikle govori činjenica da je važna namirnica vegetarijanskoj prehrani. U cikli se pronalaze spojevi kojima vegetarijanci zapravo oskudijevaju. Cikla vraća taj deficit i radi balans što doprinosi kvalitetnijem i zdravijem unosu potrebnih tvari u organizam.

Opisat ćemo kako se pravi sok od cikle

Kako smo i naslovili ovaj članak, red je da spomenemo recept za pripremu soka od cikle.

Operite i dobro očistite korijen cikle. Nakon toga dobro ga naribajte, i pustite da odstoji nekoliko sati. Nakon toga procijedite naribanu ciklu kroz lanenu krpu ili plastično sito. Dobili ste potpuno prirodni, jako ljekoviti sok od cikle.

Ako vam se okusom ne sviđa, sok možete zasladiti domaćim prirodnim medom.