Početak osobnih dizelskih automobila

Dizelski automobili danas su normalna pojava. Čak su preuzeli vodstvo u ukupnoj proizvodnji, odnosno prodaji na svjetskom tržištu u usporedbi sa benzinskim modelima. Pročitajte kako je sve krenulo…

Dizelski motori danas su sasvim normalna pojava na cestama. Čak što više, češće ih susrećemo nego neke benzinske modele.

Ipak, kroz povijest automobilizma, na tržište su prvo stigli automobili sa benzinskim motorima. Dizelski agregati su služili za pokretanje velikih mašina, lokomotiva i radnih strojeva. U to vrijeme nisu bili prikladni za ugradnju u malene, osobne automobile.

U nekom trenutku došlo je do prekretnice, pa je dizelski motor dobio šansu u karoseriji osobnog automobile. Mercedes je zaslužan za taj korak, u suradnji sa kompanijom Hanomag.

Prvenstveno je to zbog manje potrošnje goriva, točnije rečeno ekonomičniji su.

Iako su dizelski automobili u pravilu skuplji na samom startu, oni kroz svoj rad dovedu do znatne uštede u potrošnji goriva. Ipak, benzinski motori sa unutarnjim sagorijevanjem stupili su prvi u svijet osobnih automobila.

Prije tek par desetljeća bilo je nezamislivo u jedan osobni automobil ugraditi dizelski agregat. Na sreću, netko je ipak imao viziju i vjerovao da se osobni automobil može pokretati na dizelsko gorivo, pa danas imamo mnoge popularne osobne automobile sa suvremenim dizelskim agregatima ispod haube.

Vratimo se malo u prošlost da vidimo kako je sve krenulo

Napretkom motora sa unutarnjim izgaranjem u nekom trenutku se počelo razmišljati o ugradnji dizelskog agregata u maleni osobni automobil. Imajmo na umu da se na samim početcima dizel koristio samo u jakim lokomotivama, radnim strojevima i industrijskim mašinama. U osobne automobile pretežno su se ugrađivali samo benzinski motori.

To se promijenilo sada već daleke 1936. godine, kada je predstavljen prvi putnički automobil sa dizelskim agregatom.

Prvi proizvođači automobila koji su se usudili predstaviti putnički automobil sa dizelskim motorom bili su Mercedes i Hanomag. Za mercedes danas svi znamo, ali je Hanomag manje poznat. Tek da predstavimo i tu kompaniju, napisat ćemo da je Hanomag u to vrijeme bio jako poznat proizvođač lokomotiva, poljoprivrednih radni strojeva i vojnih vozila.

Nakon predstavljanja prvog osobnog automobila sa dizelskim motorom, 1936. godine na sajmu automobila u Berlinu, Mercedes hrabro započinje za serijskom proizvodnjom.

Već nakon prve testne serije, Mercedes je 1937. godine predstavio svoju prvu produkcijsku seriju automobila sa oznakom 260D.

Karakteristike prvog dizelaša iz Mercedesa

Ispod haube prvog Mercedesovog modela koji je vozio na dizelsko gorivo bio je smješten četverocilindrični motor zapremine od 2,6 litara. Razvijao je tada dostatnih 45KS na 3000 okretaja u minuti. Prvi dizelski motor bio je sposoban da automobil ukupne mase od 1,5 tona dovede do brzine od 95km/h, što je zaista impresivna brojka za to vrijeme. Danas su ovo smiješne brojke, u najmanju ruku, ali ne treba zaboraviti da je riječ o automobilu pioniru.

Mercedes je svoj prvi model izrađivao pune 3 godine, nakon čega je proizvodnja obustavljena zbog ratnih događanja – nesretnog Drugog svjetskog rata.

Nakon rata u ovu dizelsku priču uključili su se mnogi drugi, a danas vidimo i uživamo rezultate toga. Mnogi danas voze osobne automobile sa dizelskim motorima malene kubikaže, dodatno ojačane turbopunjačima, koji lako razvijaju snagu i preko 100KS, dok im radna zapremina ne prelazi 1,5 litara.

Iako se po performansama dizeli ni danas ne mogu usporediti sa generacijskim benzinskim motorima, oni svakako imaju svoju publiku, a sve nedostatke uspješno kompenziraju jako niskom potrošnjom i pouzdanim radom.