Može li odmor trajati samo 1 dan? Može!

Mnogi ne vole na putovanja, posebno ako je riječ o kratkom odmoru od samo jedan ili maksimalno dva dana. Ipak, i kratki odmor ima svoje draži. Saznajte malo o tome. U jednom danu se može obaviti dosta toga…

Već smo ranije spominjali razloge zbog kojih vrhunsko putovanje ne zahtjeva luksuzne hotele, hranu i puno novca, no što ako za odmor imate jedan ili dva dana, može li se tada izvesti pothvat poput putovanja od 1 dana?

Mi tvrdimo da možete. Ako vam cilj putovanja nije upoznavanje novih ljudi, kušanje novih jela, ili kupanje u oceanu, i svakodnevne šetnje mogu biti itekako nagrađujuće putovanje, poput šetnje kroz šumu ili novi dio grada.

Šetnja kroz šumu ne znači hodati po šikari s gojzericama i pratiti tragove medvjeda. Šetnja kroz šumu može trajati 1 sat ili 6 sati, ona može biti obično razgledavanje, ili može uključivati aktivnosti poput branja gljiva, promatranja dalekozorom, ili pukog istraživanja okolice u kojoj živite.

Sve u svemu, imate mogućnosti izolirati se od drugih i biti sami sa svojim mislima. Ako pak želite društvo, uvijek možete pozvati i vama blisku osobu. Kakav god oblik zabave izabrali, šuma vam može pružiti jednaku novinu i mogućnost istraživanja kao što to pruža jedna Barcelona, no, naravno, u manjem obujmu, koji je pak idealan ako imate vremena odmoriti se samo na jedan dan.

Europa je bogata šumama, no ukoliko je do najbliže prirode potrebno putovati, svakako se isplati platiti autobusnu kartu do najbližeg parka prirode ili šume, za hranu vam je dovoljan sendvič i boca vode, a za obveze ne morate brinuti jer ćete biti kratko odsutni. Ako pak niste preveliki ljubitelj prirode, šumu možete zamijeniti novim dijelom grada koji samo čeka da ga se istraži. Svaki put kada se odlučite na jednodnevno putovanje, možete istražiti novi caffe bar, novi park, ili novu tržnicu u tom dijelu grada s kojim niste upoznati. Ako vas šetnja umara, tu je bicikl ili javni prijevoz.

Sve u svemu, ako vam nedostaje vremena i novca, a potreban vam je odmor kojeg pruža putovanje u nepoznato, ne morate tražiti daleko. Već koji metar dalje kriju se neistražene ulice i šumarci.