Juha koja će „otpuhati“ svaku prehladu

Za ovu juhu kažu da doslovno uklanja prehladu. Iskušajte, čak i ako niste prehlađeni jer djeluje preventivno. U nastavku je recept za čudotvornu juhu.

Svi smo čuli kako je juha najbolji lijek, posebno za prehladu i gripu.

Iako nije još uvijek potpuno jasno zbog čega, domaća juha – posebno pileća, najbolje liječi prehladu. Ovom prilikom ćemo napisati recept za juhu koja liječi prehladu, od posebno biranih sastojaka koji baš ciljano djeluju protiv prehlade i za jačanje imuniteta.

Nagle promjene temperatura kakvima smo bili izloženi posljednjih tjedana ostavljaju trag na zdravlju, osobito na ljudima kojima je zbog ubrzanog ritma života i stresa oslabio imunitet. Kako bi brzo i na prirodan način tijelo učinili otpornim na viruse i bakterije donosimo vam recept za temeljac juhe koja zimske bolesti baca na koljena.

Juha je jako zdrava, a zbog sastojaka se preporučuje koristiti i kada ste zdravi. Jednostavno – ova juha će djelovati kao prevencija.

Sastojci ove juhe su pažljivo odabrani, baš u svrhu liječenja prehlade, gripe ili općenito za jačanje imuniteta. Potrudite se pripremiti juhu od spomenutih sastojaka, no ako baš neki nedostaje svakako napravite juhu, pomoći će vam.

Sastojci su jako moćni pa nas ne čudi ovako dobra djelotvornost juhe

Juha od češnjaka, đumbira, crnog papra, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka doslovno ojačava cijeli organizam, podiže imunitet, hrani svaku stanicu našeg tijela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u zraku.

Potrebni sastojci za pripremu juhe su: 3 litre vode, 2-3 češnja češnjaka, 1-2 žlice đumbira (svježeg, sitno nasjeckanog ili naribanog), 1 žlica crnog papra, 2 mrkve (neoguljene i prerezane na pola), 1 šalica lišća celera, 1/4 glavice crvenog luka, 1 velika grančica ružmarina, 1 žlica timijana, 1 žlica kadulje i sok od pola limuna.

Način pripreme: Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuha dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Neka se krčka poklopljeno oko sat vremena.

Procijedite tekućinu u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cjedilo. Sada imate temeljac koji prevenira, ublažava i liječi prehladu, virozu i gripu. S njim možete praviti sve vaše druge omiljene povrtne juhe.

Pripazite da prilikom kuhanja juhe s ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako ljekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što juhu skuhate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjur sok od pola limuna.

Dobar tek i dobro zdravlje vam želimo!