Čuli ste za zeleni matcha čaj?

Ovaj ljekoviti čaj detaljno je opisan na portalu kakolijeciti.com, ali ćemo i mi dati kratki uvid, i u par riječi predstaviti ljekoviti Matcha čaj koji dolazi iz dalekog Japana. Zapravo se u Japanu razvila stoljetna kultura ispijanja ovog zelenog čaja.

Kao što smo u samom uvodu spomenuli, Matcha čaj podrijetlom je iz Japana, gdje je najviše i razvijena kultura ispijanja ovog napitka.

Zanimljiva je zapravo obrada biljke od koje se pravi čaj. Metoda obrade listova biljke i danas čuva tradicionalne, povijesne korake, korištene još u davnoj povijesti. Japanci i danas čuvaju tradiciju uzgoja biljke, branja listića, i sušenja. Osim toga, tradicija nalaže točno opisane procese pripreme čaja kao i samo ispijanje.

Kod nas zapravo ne postoji kultura pijenja čaja, bilo kakvog, ali ga pijemo manje-više svi. Ako dobijete želju da isprobate ovaj zeleni pjenušavi i jako zdravi napitak, svakako pročitajte upute za pripremu i uživajte u čaju kako i treba.

Matcha čaj je jako ljekovit i zbog toga se proširio svijetom, pa tako stigao i do nas. Svakako vam savjetujemo da isprobate ovaj neobični, ali opet jako zdravi čaj iz Japana. U nastavku pročitajte par zanimljivih detalja u vezi ovog napitka.

Saznajte zbog čega je tako ljekovit, kako se priprema i pije Matcha čaj. Nadamo se da ćete isprobati i biti oduševljeni ovim toplim napitkom – koji nam dolazi iz dalekog Japana.

Matcha čaj je ljekovit

Kao i druge vrste čaja, i matcha čaj ima svoja ljekovita svojstva. Ako ste pročitali članak sa linka, mogli ste zaključiti da je Matcha čaj zapravo zeleni čaj pripremljen na potpuno drugačiji način.

Baš zbog toga, matcha čaj ima sva ljekovita svojstva zelenog čaja, samo što su ona više izražena.