Češnjak je odličan prirodni lijek protiv gljivica

Češnjak je namirnica koju jako dobro poznajemo. Koristimo ga u kuhinji i kao prirodni lijek. Da ne bude zabune, riječ je o bijelom luku… Pisali smo već o njemu – Bijeli luk kao prirodni lijek.

Alternativna medicina cijeni češnjak kao jedan od najboljih prirodnih lijekova uopće.

Zbog znatnog udjela spoja alicin, češnjak ima protufungicidna svojstva što znači da je jako dobar u borbi protiv gljivica.

Ako imate problema sa gljivicama, na stopalima, između prstiju ili negdje drugo na tijelu, slobodno iskoristite prirodnu snagu češnjaka i riješite se neugode.

Mnoga su ljekovita svojstva malenih glavica, češanja bijelog luka. Češnjak će pomoći da se liječimo, ali isto tako djeluje preventivno. Ako strahujete od prehlade, već prije, nego se razbolite krenite sa intenzivnim korištenjem češnjaka u kuhinji.

Svakodnevan jela obogatite češnjakom i nemojte se bojati gripe ili prehlade.

Osim što je dobar u kuhinji, kao začin, od češnjaka se rade mnogi ljekoviti pripravci. Ne zovu ga samo tako prirodni lijek. Naime, češnjak je među najpoznatijim prirodnim lijekovima. Najbolji je protiv virusnih infekcija, bakterijskih oboljenja i mnogih drugih zdravstvenih tegoba. Ako imate problema sa zdravljem svakako isprobajte neki prirodni lijek od češnjaka.

Mi ćemo ovom prilikom spomenuti prirodni lijek protiv gljivica – od češnjaka naravno. Naučite kako se priprema i koristi u liječenju.

Napravite sami prirodni lijek od češnjaka

Uzmite ulje češnjaka i pomiješajte ga sa jednakom količinom alkoholnog octa. Dobivenu mješavinu nanesite na nokat, ili mjesto koje su napale gljivice i prekrijte čistim zavojem. Pustite da djeluje neko vrijeme, a već par sati će biti dovoljno da češnjak u suradnji s octom da prve rezultate.

U receptu za izradu ovog lijeka spomenuli smo ulje češnjaka. Ako vam nije dostupno ovo ulje, možete ga i sami napraviti. Jednostavno se priprema, a može vam valjati i za neke druge prilike.

Ulje češnjaka pravite tako što zdrobite dva režnja češnjaka, te ih zalijete sa dvije žlice maslinovog ulja. Ostavite smjesu da stoji 24 sata, dovoljno dugo da češnjak ispusti sve vrijedne sastojke u maslinovo ulje.