BMW predstavio novu seriju 5 – G30

Za 2017. godinu BMW je svijetu predstavio najnoviju seriju 5. Nova BMW petica nosi kodno ima G30, i već na prvi pogled plijeni pažnju. pročitajte kratki tekst, i pogledajte galeriju odabranih fotografija.

Nova Serija 5 svojim dizajnom ne donosi nikakvu revolucionarnu promjenu, ali možemo primijetiti evolucijske korake, u pozitivnom smislu.

Iako vanjština ne donosi radikalne promjene, ispod samog lima BMW 5 – G30 je pravo inovativno čudo tehnologije. Ovaj model je opremljen zaista impresivnom listom tehnoloških inovacija, pa da ne nabrajamo sve moguće skraćenice, moramo spomenuti neke od tehnologija.

BMW 5 – G30 ima impresivna tehnološka rješenja

Osim mnogih promjena na šasiji, kao opciju uz ovaj model možete naručiti Aktivno upravljanje (uz pomoć stražnjih kotača), Naprednu pomoć pri vožnji i zaustavljanju kao i mnoge verzije najnovijih motora iz BMW-a.

Kada krene sa prodajom, u drugom mjesecu sljedeće godine, G30 će biti dostupan u 4 verzije motora. Trenutni BMW 528i zamijenit će novi 530i, koji je zapravo unaprijeđena verzija četverocilindričnog motora B48 2.0 sa TwinPower tehnologijom. Motor će proizvoditi čak 252KS snage, a za ugodno ubrzanje pobrinut će se okretni moment od čak 350Nm. Ubrzanje do 100Km/h postizat će se za 6.2 sekunde, što i nije loše uzmemo li u obzir da je riječ o limuzini visoke klase, i činjenicu da je ovaj motor tek slabiji izbor. Potrebno je istaknuti i nisku deklariranu potrošnju za ovaj BMW-ov potrošač, za koji nam tvornički podaci tvrde kako će trošiti tek 5.4 litre benzina na 100 prijeđenih kilometara.

Nećemo sada detaljno opisivati svaki od motora koji će biti u ponudi, pa da samo spomenemo kako se od benzinaca nudi i najjača verzija B58 3.0 TwinPower redni šesterocilindrični motor zapremine 3 litre.

Osim benzinskih motora BMW G30 će se isporučivati u verziji 520d i 530d. Logično, u 520d model će ići 2.0 litarski turbo-dizel motor sa četiri cilindra, dok će jači model 530d koristiti šesterocilindrični dizelski agregat zapremine 3 litre koji je također uparen sa turbo-punjačom.

Ubrzo nakon puštanja u prodaju dolaze novi modeli

BMW će ubrzo nakon predstavljanja nove serije i 4 vrste motora krenuti sa dodatnim kombinacijama. Bit će tu zaista mnogih zanimljivih kombinacija, koje za sobom povlače nova tehnološka rješenja. Samo ćemo spomenuti kako će BMW sa novom peticom predstaviti hibrida oznake 530e.

Za više detalja u vezi priče o električnom pogonu u najnovijoj BMW seriji 5 pročitajte na BMWBLOG.

Za kraj, donosimo jednu kratku galeriju fotografija najnovijeg BMW modela serije 5 – G30.