BMW-ov turbopunjač „praši“ vodu

BMW je kompanija izgrađenog statusa, daleko poznata, respektabilna i poznata po kvalitetnim proizvodima.

Naravno, proizvodi su zapravo automobili vrhunskih performansi, luksuza i kvalitete.

Malo je onih koji nisu čuli za BMW, imali želju da provozaju ili čak posjeduju neki od modela.

Kada se spominje BMW i njihov sportski imidž, svima nam kao asocijacija dolazi neki jaki benzinski agregat, redni 6-cilindrični ili čak V8 motor sa turbo-punjačom. Tako i treba biti, jer od dizela, budimo iskreni, nema čistokrvnog sportaša. Nećemo dalje u tom smjeru, nego ćemo preokrenuti priču i nastaviti pisati par redaka o jako zanimljivim novostima koje su predstavljene u jednoj sportskoj verziji BMW M4 modela.

Tehnologija ovog sistema ubrizgavanja vodene maglice u turbo-komoru opisana je u nastavku teksta. Ako vam i nakon čitanja ne bude sve potpuno jasno, najbolje da pogledate video.

Široka upotreba u civilnim modelima još je uvijek daleko ispred nas, no svakako je zanimljivo vidjeti napretke u tehnološkim, mehaničkim inovacijama na motorima sa unutarnjim sagorijevanjem. Nadamo se dobrim rezultatima primjene ovakvog načina hlađenja komprimiranog zraka, što bi ubrzalo primjenu u sve većem broju automobila koji svakodnevno prometuju našim cestama. Za sada u ovim mlaznicama uživa samo jaki BMW M Power model, koji na prvi pogled daje dobre rezultate.

BMW M4 GTS koristi vodu u turbo-punjaču

Da, dobro ste pročitali. Naime, kompanija BOSCH u suradnji sa BMW-om i njihovim trkaćim modelom M4 GTS testira najnoviji sustav hlađenja zraka pod visokim tlakom. Ako ste imalo vozački osviješteni, poznato vam je da se stlačeni zrak grije zbog čega današnji turbo-motori imaju ugrađene hladnjake nabijenog zraka – takozvane intercoolere. To je jako dobro osmišljen mehanički sklop koji se koristi već desetljećima. Ipak, povećanjem snage, smanjivanjem obujma motora i sve bržim razvojem tehnologije inače, intercooler više nije dostatan. Mnogi danas tragaju za boljim rješenjima, ali se izgleda najbolje ponaša novi sistem ubrizgavanja vodene maglice koji je osmislio BOSCH u suradnji sa njemačkim divom.

Riječ je o sustavu koji uz pomoć dizni, u vrući stlačeni zrak ubacuje sitne kapljice vode. Na taj način stlačeni zrak se jako brzo hladi, čime se dobije na gustoći odnosno zapremini usisane smjese u cilindru. Sve to dalje vodi do pojačanja snage motora, koje nam izgleda iz nekog razloga uvijek nedostaje.

Sistem hlađenja uz pomoć vodene maglice još uvijek je u fazi testiranja, ali se ugrađuje u trkaće verzije BMW M4 GTS modela. Rezultati testiranja su obećavajući, zbog čega nas ne treba iznenaditi neko skoro predstavljanje komercijalnog automobila koji će koristiti ovu tehnologiju.

Da bi najbolje razumjeli kako radi ovaj BOSCH-ov sustav u BMW-u predlažemo da pogledate video ispod teksta.