Adaptivna LED Matrix svjetla – Mercedes Benz

Mercedes je 2014. godine, na svom CLS modelu predstavio Adaptive LED Matrix svjetla. Tada tek novi izum danas ima nasljednike. LED Matrix svjetla ugrađuju se i u nove modele.

Prije par godina, na autosalonu u Ženevi, Mercedes je predstavio novi sistem prednjih svjetala – LED Matrix svjetla. Novinari, kao i svi prisutni bili su jako iznenađeni – ugodno, pa su modeli sa ovim svjetlima postajali sve češći prizor sljedećih godina.

Danas se ovakva svjetla ugrađuju u novije modele, što govori dosta o prednostima svjetala nad klasičnim.

Kao i mnogi drugi njemački proizvođači, Mercedes je kompanija koja svako malo iznenadi inovacijama, tehnološkim rješenjima i naprednim funkcijama.

Iz tog razloga odlučili smo napisati par riječi na temu LED Matrix svjetala.

Tehnologija je naravno oduševila mnoge, pa ćemo poboljšanu verziju ovih svjetala vidjeti na Mercedesovoj E klasi, na modelu za 2017.

Umjesto dosadašnjih 24 LED lampice, u novom faru će ih biti 84, a svaka će se kontrolirati posebno, uz pomoć elektronike automobila naravno. Pametni sustav u Mercedesu prepoznavat će neke karakteristične situacije u kojima se vozači svakodnevno nalaze, pa će ovisno o potrebi kontrolni modul podešavati osvjetljenje.

Osim što će nova svjetla izgledati odlično na svim novijim modelima, zbog tehnoloških inovacija vozač će biti manje opterećen kontrolom prednjih svjetala.